Sauna

Sauna koppelt het aangename aan het nuttige. Terwijl je heerlijk ontspant in de sauna geef je je lichaam een training, je bouwt je weerstand op en je geeft je lichaam en je psyche rust en ontspanning.

Hoe?

Door de hoge temperatuur in de sauna openen de huidporien zich en komen de zweetkliertjes in werking o.i.v warmte vindt een vaatverwijding plaats en een versnelde doorbloeding van de huid. We gaan zweten om ons lichaam d.m.v. verdamping te koelen.

Het transpiratievocht onttrekt niet alleen vocht aan het lichaam, maar b.v. ook melkzuren, die na lichamelijke inspanning in de weefsels achterblijven.

Het lichaam wordt zo als het ware schoongespoeld. Deze regelmatige opruiming van stofwisselingsresten iseen van de belangerijkste diepte effecten van het saunabaden De herhaalde verwijding, vernauwing en weer verweiding van de bloedvaatjes in de huid zorgen voor een training van het lichaam. Mensen die regelmatig naar de sauna gaan en de saunagang zo'n 3 à 4 maal volgens de regels herhalen trekken zich op deze manier een natuurlijke zomer/ winterjas aan en zullen merken dat ze minder gevoelig zijn voor temperatuursverschillen, ook in het dagelijkse leven.

Men versterkt dus de weerstand, waardoor men beter bestand is tegen allerhande externe factoren.

Men heeft de mogelijkheid om het complex privé te huren.

All rights reserved. © Kine Triest-Verbesselt, 2022