Lymfedrainage

Deze manuele lymfedrainage werkt niet alleen om zichtbare oedemen symptomatisch te behandelen, maar zij houdt tevens rekening met een globale benadering van de patiƫnt en is sympaticusdempend.

Daarnaast hebben we ook het immunologisch aspect dat een grote rol speelt.

Waarom?

Het lymfesysteem is het belangrijkste orgaansysteem voor het leven van mens en dier. De lymfocyten vervoeren bouwstoffen en afvalstoffen.

Wanneer gezonde lymfe stroomt dan worden alle weefsels en functies genormaliseerd. De lymfe is als het ware de bron maar, ook de bewaker van de gezondheid! De lymfocyten zijn verantwoordelijk voor de vorming van antilichamen en tevens de verdedigers tegen virussen van griep tot kanker. Daarom moeten we deze lymfestroom in beweging houden. Bij stress, spanning valt die stroom wat stil zodat ons lichaam vervuilt, met alle gevolgen vandien (stilstaand water ruikt onaangenaam).

Naast manuele lymfedrainage beschikken wij ook over een lymfomat (nieuwste toestel om lymfe te stimuleren). De combinatie van manuele lymfedrainage en lymfomat garandeert een optimaal resultaat.

All rights reserved. © Kine Triest-Verbesselt, 2022